helg i juleboda

image94

Så skönt att bara ta det lugnt! Jag har precis packat ihop allt vi ska ha med oss ut till juleboda. Bestämde mig för att strunta i att ta med skolbckerna och istället bara ta det lugnt nu i helgen och inte förrän på söndagkväll sätta mig med tribologin igen. Det får gå som det går.

Det är ju trotts allt inte varje helg man får träffa kusinerna och titta på havet. Det är dessutom 50-årsfest för mammas morbror på lrdag, ska bli så kul. Ska visa upp John för resten av släkten han inte träffat också. tur vi köpte fin kostym och sånt, så han ser acceptabel ut, haha.

Så mom en två timmar någonting kommer familjen hit och hämtar oss så bär det av ut mot österlen och sen under eftermiddagen/kvällen någongång kommer kusinerna. Vi kommer vara 14 pers där ute i stugan, men det kommer säkert gå bra ändå. Ska bli så skönt att få se havet.

oavgjort

har haft fullt upp idag också. Duggan kändes faktiskt bra. Hoppas på bra poäng.  Vi lyckades på något sätt baxa ut johns garderob ur lägenheten, så den ligger nu i mammmas och pappas garage tillsammans med hans byrå och flyttlådor. Vi köpte ett soffbord fr 300 spänn, ganska nöjd. Så det var lyckat.

Vi hann med en sväng på nova också. satt i den underbara soffan. vi kom fram till att vi verkligen vill ha den bruna. Så vi får väl se om vi hittar något specialerbjudande på den i vår.

Matchen spelade vi oavgjort. mötte Hammenhög. blec 1-1. Jag stod andra halvleken och släppte faktiskt inte in något mål. wiiie. Så nu är mn iaf igång igen. Efter matchen åkte jag till Helsingkrona och drack en öl med de andra, sen blev jag så trött när älskling kom att vi åkte hem.

morgon

godmargon godmorgon. Ligger i sängen nu och ska snart resa mig upp för att göra något vettigt för dagen. Ska skriva min dugga (liten tenta som är liten och irriterande, precis som ett duggregn) sen ska vi låna föräldrarnas bil och flytta ut de sisa av johns ssker ur hans rum. När vi ändå har bilen ska vi dessutom passa på och häma ett soffbord vi hittat på blocket och åka ut till nova för att lämna tillbaka Johns ena kostym och hämta sofias telefon som nu är lagad. vi ska väl även provsitta soffan inne på bolagret igen.

Nu är det drukost dags.

In memory of Simon

Fick nu veta att min kära systers kompisar läser i min blogg. ar inte rädda för att komentera mina inlägg. hörde att ni skrattade åt att hon spräckte toaletten där hemma. Lovar att skriva allt skvaller om henne jag kan komma på i fortsättningen.

För tillfället misstänker jag henne skarpt för att ha dödat min fisk. den finns inte längre i akvariet... *snyft*

image150

in memory of simon: min lilla malawi Ciklid är försvunnen. Såg ut som på bilden ovan, fast handikappad. stort huvud och pytteliten kropp. men jag tyckte om honom ändå. Hoppas han har det bra var han än är

färdigpluggad

Då har man lyckats plugga lite till. Känns som jag klarar det. Borde klara det. Ska slappa ltie nu, sen är det dags för sängen så at jag är utvilad. ska surfa runt lite, så antagligen blir det något inlägg till innan jag somnar.

Chai latte vs. Kaffe

image149
Det måste vara den mest överskattade dryck någonsin. Har i något år nu hört alla snacka om den gudomliga drycken chailatte. Var man än ska och fika så finns där tre små blonderade tjejer i senaste modestövlarna som beställer sina chailatte och sedan sitter och fnissar och sms:ar i ett hörn. så för ett tag sedan betäme jag mig för att testa en chai latte. Ni anar inte hur besviken jag blev!!! det smakade ju bara sött och sliskigt. Nä fy. förstår mig inte på det. Gör du?


Tacka vet jag kaffe! Där har vi en vettig dryck. Kaffe, Kaffelatte, Capuciono, vad som helst så länge det är kaffe! fast det är samtidigt konstigt att det kan smaka så olika beroend på var man är. Vatten, kaffekokare och kaffebönor spelar in. det är t.ex. inte lika gott att ricka kaffe ensam som om man är några stycken, eftersom vattnet inte tar upp så mycket smak av pulvret om det är lite pulver. Om kaffekokaren inte kommer upp i tillräckligt hög temperatur blir det inte heller särskilt gott. Mycket kan gå fel. I maskincafét är det alltid för starkt och i kaffeautomaterna för sött och ofta slut på mjölk. men när det blir rätt... då är det underbart.


Och alla falska rykten om att kaffe är skadligt... pyttsan säger jag bara!

första youtube klippet

detta blir min första youtube video här i bloggen. tänkte att det fick bli det underbara klippet då bröderna Rongedal kör vinnarlåten i så ska det låta. Tillägnar john den då han pratat mycket om den:P


Ideal gasturbin

image148

helsingkrona igen

nu sitter vi nere i helsingkronas källare igen. kul kul. idag är det ju nästan roligt då vi håller på med massa bevis på whiteboard tavlan. så jag har precis lärt mig hur en ideal gasturbinprocess ser ut. ska se om jag lyckas fixa lite bilder på det... ska nog gå att fixa. kommer snart.

citat

"Viktor du ser ut som en gettogangster!"

bröderna Rongedal

Har precis suttit och tittat på klipp från när bröderna Rongedal var ed i Så ska det låta. de är ju SÅ coola!!!

Nu är det dags för mig att krypa ner under täcket och sova. godnatt

mjölksyra

image147Jag är heelt slut. Kom precis hem från träningen. Det var längesen jag sprang så mycket. Hur många olika löpövningar som helst, och självklart var det löpning hundra procent som gällde, så man är ju lagom mör i benen. Men jag får iaf spela på torsdag! ska bli så kul! men det skulle inte förvåna mig om jag går och får nackspärr eller sväljer min egen tunga imorgon så att jag inte kan vara med iaf. med min otur är allt möjligt.

tänkte nog läsa igenom lite termobevis nu egentligen, men vet inte riktigt om jag orkar det. verkar mer som att det blir så att jag sitter här och surfar ett tag och somnar sedan. john är fortfarande på helsingkrona, men nu bastar han och grabbarna. Tänk om man hade haft tid med det... men men...


kom på att jag även borde fortsätta packa... men orkar inte resa mig ur sängen...

Hemma

kom precis hem från helsingkrona. har suttit där sedan nio i morse nu. kännss väl som man kan termon hyffsat iaf. borde klara den. men man har fortfarande hela natten och hela morgondagen på sig att plugga. Ska nu ut i köket och fixa ihop lite mat innan jag ska iväg och träna

dåligt

Jag mår psykiskt dåligt när jag läser vissa bloggar. man blir så lessen över hur ytligt allt är. Framförallt blir jag inte essen över vd de skriver, utan av hur många som orkar engagera sig i det. Som exempel tar jag även idag blondinbella. hon anonserade nån läsarfika (antar att hon ska fika med läsare?) och det hade tydligen varit över 200 intresserade. bara jag som inte ser det intressanta?

sen alla sm flickor som skriver om plåtningar hit och plåtningar dit, men de ser ju ut precis som alla andra. Förstår inte vad som är så speciellt. Går man in på bloggarna på toplistan ser man ju knappt skillnad mellan dem. Kenza, Kissie och så vidare... Ser inte varför de blir så hyllade? det är ju bara småtjejer som sitter i sin egen skyddade värld...

min soffa.

Nu går detta riktigt segt. är tråkigt. Satt nyss och surfade på blovket och hittade soffan jag vill ha för halva priset, 4500. tyvrr är det fel färg och divanen sitter på fel sida, men det kan ju kanske vara värt pengarna man sprar in. ska prata med älskling om det sedan och se vad han tycker. tyvärr är den ju dessutom i ängelholm... har mailat säljaren och frågat om den finns kvar över huvudget, så får vi se vad som händer sedan.

Nu ska jag fortsätta bevisa varför en irreversibel värmemotor alltid har lägre termisk verkningsgrad än en reversibel.

i väntan på frukost

HJag och sofia sitter för tillfället nere i helsingkronas konferenslokal och väntar på att grabbarna ska komma tillbaka från Ica. de är och handlar frukost till mig. jag är hungrig

pluggat

Då har man räknat lite termo. Micke gick precis hem. känns trots allt som man har hyfsat koll på det. imorgon blir det till att plugga mycket teori, men kan tyvärr inte sitta alls lika länge som kompisarna, då jag har träning på kvällen. men man behöver ju även springa av sig för att hålla fokus.

MKT

Nu har min tribologiuppgift blivit godkänd. äntligen! som man har slitit! Även min hållftenta är nu rättad. blev godkänd!!!
Så nu har vi suttit några timmar och pluggat inför duggan på torsdag.- kom precis hem och ska ta en liten paus innan vi börjar räkna termo också.

Nu e det Design simon och Tomas som gäller. det är bra avslappningstv.

häktisk dag

det har varit en häktiskt dag idag. Skola mellan halv elva och halv tre. Stack sedan hem och städade korridoren. Så fruktansvärt äckligt. det är vid sådana tillfällen jag är glad att jag ska flytta. och damsugaren funkar inte heller, s fick sopa allt för hand innan jag skulle våttorka golvet. Men som sagt, snart flytt. då slipper man denna svinstia. Men gillar faktiskt min korridor ändå. ibland...

Vid tjugo i fem spelade jag korpfotboll först med Loffes. förlorade med jättemycket. lite trist, men de e sånt som händer. Fick även hoppa in i "herdsmen" och stå för dom. Förlorade igen. trist. men som sagt, det händer.

Efter det skulle Pappa komma och hämta mig så skulle vi åka till John och hämta saker som ska lagras i mamma och pappas garage. När jag ringde pappa visade det sig att han ftt punktering på bilen, men som tur var har han en snäll bror som kom och hjälpte honom fixa det. Så tillslut kom han till John och vi kunde lasta in.

Efter en lång dag med mycket om och men så kunde vi ta det lugnt hemma hos föräldrarna. Lyckades dessutom sälja 6 paket newbody till familjen, så nu e jag uppe i 19 paket. jag ska fortsätta imorgon och på tisdag innan det ska lämnas in. hoppas på att kunna skrapa ihop en del. Ska sticka till mammas jobb och kränga några imorgon under lunchen.

suck

Usch. Jag är så less på detta nu. det är söndag och jag sitter i skolan för att göra klart min tribologiuppgift. heeemskt. fattar inte mycket, och det går inte snabbt... men som tur är går det iaf framåt. *suck*

Utelåst

Nu är jag riktigt seg i kroppen. var ute i veberöd och träna fotboll i förmiddags. Stack hemifrån vid tio, då var john fortfarande här. när jag sedan kom hem vid två insåg jag att jag glömt nyklarna där inne. vad gör man? som tur är bor man i korridor så in i köket kunde jag komma då andreas var snäll och släppte in mig. så jag slängde i mig lite sallad för att sedan börja traska hem till John.

Mötte upp Sofia på vägen då vi skulle bedömma om Johns kostym var fin nog att ha då Mats fyller 50. Det var den. Jag passade på att ta johns nyckel till mitt rum så nu e jag hemma igen. ska byta om lite och så, sen ska jag tillbaka till John och sen e de släktkalas i veberöd hos hans kusin.

seegt

jahapp. Mi åkte ut. Var ju faktiskt det jag hoppades på. blir svårare och svårare för var gång att bestämma sig för vem man tycker ska åka ut. Nu ska jag faktiskt stänga ner datorn och lägga mig och titta på tv tills jag somnar.

könsbyte i hjälp ställer till det

Hahaha, då var det dags för fredagkvällens höjdpunkt igen, HJÄLP. Han är så otroligt rolig, Johan Glans. Idag har han än så länge försökt ta livet av sig genom att äta sig till döds och haikiri(samurajsjälvmord?), men svärdet var för långt och ätandet tog för lång tid.
Philippa Bark som sitter i receptionen hos psykologen är också jätterolig när hon försöker bota patienterna själva. tror hälften av dem tar livet av sig efter att ha pratat med henne.

Tycker lite synd om felix herngrens karaktär dock som inte kan säga nej, vilket ledde till ett övälkommet könsbyte...

njutning

image146

aahhh. nu är jag lugn har godis, dricka och rostade majskorn framför mig nu. lyckades inte få någon att gå till willys å mig, men jag lyckades iaf lura Andreas till att följa med mig. Så nu har jag blandat mig en liten frink (väldigt svag, det är ju träning imorgon) och har köpt en stor godispåse som jag sitter och gottar på. Så nu känns det trotts allt som man ska kunna ta sig genom kvällen med välbehag.

Missade ju tyvärr lite Let's dance när jag var iväg, men det får det vara värt. finns ju snabbgenomgång i slutet av programmet. tyckte det var en himla rolig idé med filmtema. såg tony och annikas pulp fiction nummer. de va ju jättebra. Alla är så duktiga. Men Karin Da silva är ju sååååå vacker.... Medans Annika (efternamn?) har så härlig style :D

Nu tänkte jag lägga undan alla ambitioner att städa, plugga eller packa och bara njuta resten av kvällen! så det så


fredagkväll

nu börjar det! Let's dance! och här sitter jag i min ensamhet... men det överlever jag. Ska försöka hitta någon som kan köpa godis till mig sen. orkar ite göra det själv nämligen... får väl se hur det går med det. Nu börjar det:D sitter på helspänn.

tonfisksallad

Nu ska jag ut i köket och göra min sallad. Vet dock inte vad jag ska ha i den. har lite tonfisk, majs, ägg, oliver, gurka körsbärstomater, rödlök och så klart sallad. något tipps på vad man mer kan ha i? man kanske ska slänga i lite avokado också?

Sofia kommer inte ikväll... var på spåret kväll i hennes korridor, en jag överlever. får se om jag hittar någon i min egen korridor som är intresseerad av att se på Let's dance med mig. annars får jag sitta i min ensamhet inne på rummet med datorn. och isåfall kan ni räkna med många inlägg:P


idrottare inte kvinnliga?

Jag måste erkänna, jag har syndat. läste lite på blondinbellas blogg. pinsamt, förlåt. Men iaf. såg ett riktigt idiotiskt inlägg. massa bilder på olika idrottare, t.ex. kallur och anja. Under stod det något i stil med: varför måste man se så maskulin ut bara för att man idrottar? är det fel att sminka sig och vara kvinnlig. till saken hör också att det enbart var bilder när dessa stora stjärnor var "in action" alltså när de tränade/tävlade. hur mångga är då uppiffade med smink och håruppsättningar?

Vilket idiot uttalande. sen såg jag att det fanns en hel del kommentarer till detta inlägg och jag gick in för att läsa dessa. som jag skrattade. alla tracka ner på henne totalt. det var speciellt en kommentar jag fastnade för som jag tänkte citera här:

"Till Dig Blondinbella vill jag säga att de här idrottstjejerna förmodligen har ett mycket rikare liv än du någonsin kommer att få om du inte mognar och växer ifrån din ytliga fjollighet. Idrottstjejerna är skitsnygga och de använder sina kroppar till något vettigt. Inte bara till att hänga kläder på och smeta ner mer smink."

 

Tyckte bara det var sååå bra. Kom bara inte och säg att Kallur inte är söt eller kvinnlig!

 

image144


 


smoothie

Kom hem från skolan för en timme sedan. väldigt hungrig då jag inte hann med en riktig frukot i morse. SÅ jag slängde ihop en underbart god smoothie på blåbär, hallon, banan och en skvätt vaniljyoghurt. Helt underbart gott. eftersom bären e frysta blir smoothien kall och man får en riktig kick av den.

image142

De provisoriska planerna för kvällen är att Sofia ska komma hit, så ska vi göra en god sallad. Sen ska vi nog försöka göra några instuderingsuppgifter till i termodynamiken. Och vid 8 är det såklart let's dance! till dess hoppas jag vi hunnit fixa lite snacks så ska vi mysa framför det. Har jag tur så slutar inte älskling jobbet för sent, så vi hinner se en film.

image143


Men nu måste jag försöka städa här innan Sofia kommer. Det är riktigt äckligt här för tillfället. s jag ska försöka röja undan lite och sen ska jag skura badrummet. Underbart. och om jag kommer på rätt humör kanske jag till och med får för mig att rensa avloppet. men det är mycket tveksamt.

tvättad och insmord

Nu tänkte jag sova. har varit en häktisk eftermiddagkväll. Stack hem till sofia runt 6 tiden och satt och gjorde instuderingsuppgifteri termon. vid halvnio stack vi till gymmet. Efter det körde vi till statoil och köpte frukt så vi kunde göra smoothies (nämner inte chipsen). Sen var jag inte hemma förrän runt 12 och då var det in i duschen som gällde. så nu e jag ren och insmord i hudkrämer så jag inte ska torka in till ett russin. Ska sova nu, men om en två timmar nånting kommer väl Älskling hem och väcker mig när han ska sova. Ska bli sååå skönt att flytta och få två sängar. kommer dock kännas ensamt att ha honom så långt bort.

fotbollsfiasko

Det blev ingen fotboll!! attans... Ingen som kunde köra till träningen, alltså skulle man varit tvungen att ta bussen ut. då jag ringde hjalmis(tränare) sa hon att det bara skulle vara 12 pers. Alltså känns det inte som jag vill lägga massa extra tid på att ta bussen ut, om vi knappt blir något folk... Så det får bli plugg och gymmet istället, då får jag ta och spela fotboll på lördag istället. *suck*

irriterad

Nu är jag hemma. Min inlämningsuppgift har inte blivit rättad. inte min tenta jag skrev i början av januari heller för den delen. *irriterad* tycker det e så dåligt när han dessutom lovade att den skulle komma upp för tre veckor sedan. Ska ta och skriva ett irriterat mail till honom nu.

försovning

jodå, jag hade rätt. missad övningen. Vaknade nyss av att John ringde. Ska försöka hitta lite frukost nu, sen får man väl sticka till skolan iaf.

Ikväll ska jag och träna för första gången på två veckor. så skönt att förkylningen släppt nu. Hoppas bara inte jag tappat aldeles för mkt.

103 cheesburgare

Vad händer om man beställer 103 cheesburgare på MCdonalds?



Sovning

Nu Ska jag nog sova. Lyckades packa en låda och tömde en korg i bokhyllan. Ingen som behöver en bokhylla förresten? TV hylla från Ikea... vill bli av med den...

Imorgon är det övening kl.8, men jag lär väl försova mig som vanligt. Vi får väl se.

Defibrillator

Hahaha det var fint Andreas. Jag fick ett bra tips på hur man håller någon vaken. Min korridorare gav mig länken: Defibrillator Måste säga att jag tyckte det var ganska påhittigt.

going on sambo

image141nu är jag och älskling stolta ägare av matbord och stolar. Känns som vi gjorde ett riktigt kap Nypris var 4400 men vi fick det för 1600. underbart! För tillfället står det lagrat nere i Micke och Martinas förråd. Det får stå där nu tills vi fått nyckeln till vår lägenhet och då är det det första som åker in.

Vi var även och lämnade lite av Johns saker i mammas och pappas garage. Börjar kännas nu att det är nära flytt. Jag hoppas det funkar så bra jag tror. Det känns som allt blir lättare när vi väl flyttat ihop på riktigt. Nu sover han hos mig hela tiden i mitt korridorrum, så det är som att bo tillsammans, men här är ju för litet. Så det ska bli så skönt att komma till lägenheten!

Fick lite fler lådor av micke också, så de ska jag nu fylla med massa saker.

Zlatan i all ära, men...

image140
Bild hämtad från Aftonbladet.se


Jag kan inte låta bli att i smyg njuta av Liverpools prestation, trots att de slog Zlatans Inter. Jag tycker på något sätt att Liverpool känns mer mänskliga. Tror framförallt för att det är ett engelskt lag men även för att de inte på samma sätt bara köper in storstjärnor och hoppas på att det ska lösa sig själv. De har sina trogna spelare. Gerard är ju bara såååå bra!

onda planer

Så satt man i skolan igen. Lunch. Har precis genomlidit en dödstråkig föreläsning i Tribologi, idag pratade han om massa radiallager. Efter lunch ska jag försöka överleva en föreläsning i tillämpad matematik med Sergei. Suck. Man förstår ingenting av vad han säger. Dels för att han pratar om helt konstiga saer,  men framförallt för att han säger det med ord som inte finns. Jobbigt.

I morse var john lite gnällig på mig för att jag skrivit dumt om honom i bloggen och han lovade att starta en blogg där han bara gnällde på att jag inte vaknade på morgonen... jaja. Jag lovar att länka till den om han genomför sin plan :P

och så sover han igen...

image139det är så tråkigt att titta på TV med John när han bara somnar hela tiden. han har redan sovit en timme och klockan är bara tio. Jag ska gå ut i köket nu och försöka förhandla till mig en cipspåse så att han kan hålla sig vaken. funkar inte det får han väl fortsätta sova så kan jag gå och sätta mig och räkna termodynamik. jippie yey

Hur bär man sig åt för att hålla någon vaken??

klipp

Har hittat mitt bord och mina stolar för mindre än halva pridset på blocket! Jippie! Imorgon åker vi och tittar på det och förhoppningsvis är de i tillräckligt bra kvalitet, och då slår vi till!

Även soffan är på rea nu... 2000 kronor billigare... jag vill... men får inte förrän till sommaren... förhoppningsvis har den prissänkts till dess.

blir man tjock av bröd?

image138Den här boken vill jag läsa! läste en artikelpå aftonbladet.se om den. verkar ganska vettig. Tyckte författaren Anna Ottosson sa en väldigt bra sak i intervjun:

- Det är något i den svenska folksjälen som får oss att tro att det är plågsamt att leva nyttigt, att vi måste begränsa oss och leva extremt. Man behöver inte knapra morötter och dricka vatten bara för att man lever nyttigt.

Så den boken funderar jag på att snart klicka hem från adlibris. Kanske inte innan jag flyttat, då blir det bara extra saker att packa ner.

Man borde egentlgien läsa mer än vad man gör över huvudtaget. För tillfället läser jag enbart böcker på loven, men det finns det egnetligen ingen anledning till. Visst, man har ont om tid annars, men man borde ändå unna sig att sjunka in i en annan värld lite då och då. hmm. Det tål att tänkas på. ska nog börja på boken jag fick låna av Sofia redan ikväll. Blev ju helt fångad av filmen P.S. I love you så nu tänkte jag då även läsa boken. Visste faktiskt inte att det var en bok från början, men den ska tydligen vara jättebra. Innan jag börjar läsa ska jag nog dock åka och köpa pappersnäsdukar.


termo-trubbel

Nu sitter jag i skolan igen. Har äntligen löst inlämningsuppgiften i Termodynamik. Får lite decimalfel här och var, men det får vara bra. Hoppas bara Jolanta godkänner den. Nu har jag då två timmar och tjugo minuter kvar på min håla. Får se vad jag ska göra med den. Kanske räkna lite till... det vore vettigt. I eftermiddag sen är det Termo-seminarie med Jolanta som gäller. Ska försöka lura dit någon annan också, för som det ser ut nu verkar det bara vara jag som ska dit av oss. Viktor kanske går att lura med... hmmm...

Nu tänkte jag ta en paus och surfa runt lite, sedan är det dags att äta en apelsin och räkna en uppgift till.

dålig disciplin

Varför är jag så morgontrött?? ännu en gång missade jag en övning i skolan för att jag inte orkade gå upp ur sängen. attans. Därför blir jag ju nu så illa tvungen att sitta på håltimmen och räkna istället. och antagligen måste jag räkna en hel del ikväll också.

Lyckas tömma en hel del igår, ska se om jag idag kan sno nån låda från Brange också så jag kan börja packa. Men det kräver ju att någon annan har hans extranyckel så jag kommer in, då han är i österrike.

hyllning till en bloggare

Jag tycker det är lika tråkigt varje gång man kommer in på en blogg fylld med enbart kändisbilder och "dagens outfits". varför är det så otroligt många bloggar som enbart handlar om mode och dylikt? när man sätter sig in i dessa bloggar kan man läsa hur många inlägg som helst utan att någonsin lära känna bloggaren på riktigt. Det man lär sig är vad pesonen bakom har på sig, men inte mycket annat. En sådan blogg tycker jag personligen känns väldigt ihålig och tråkig. opersonlig. Jag tycker absolut inte det gör något om man lägger ut nåt snyggt klädesplagg eller diskuterar kändisar, men variation människor! säg vad du själv tycker!

De senaste dagarna har jag följt en blogg som jag tycker känns personlig. inte så konstlad och utan det eviga modesnacket. Detta är Hallon8:s blogg som jag tycker förtjänar att läsas.

Och för den som är ute efter ännu me rolig läsning med många berättelser ur vilka man lär känna bloggaren måste jag rekomendera min gamla gymnasiekompis Petters blogg: Relativt Relevanta Reflektioner

Det var väl allt för den här gången. Alla bloggare där ute, stå på er och gå er egen väg. fastna inte i shopingträsket bara för att bli en ny blondinbella. Så intressant är det väl inte?

flyttdrömmar

Nu har jag slängt nästan en hel sopsäck med bara småskit. Jag har tömt skrivbordslådan och två av mina korgar i bokhyllan dessutom har jag lyckats packa ner alla mina temafest grejer. Jag ska nog försöka sortera mina omärkta skivor någon dag.

Jag längtar så tills jag får nyckeln till den nya lägenheten och kan börja flytta in. Hade varit helt underbart.Ska bli så skönt med eget kök och mer plats. Men ska se till att inte göra samma miss som sist jag flyttade. Ska inte ta med mig all skit en här gången. Jag ska hinna rensa ut ännu mer!

image136
Vi har hunnit börja tänka lite på hur man ska inreda, men det är svårt. Vi hade väl tänkt att vi skulle börja med det absolut nödvändigaste, men sedan bo in lägenheten lite och fixa det mesta i sommar när man har tid och råd. Tanken är nog att det ska kännas väldigt naturligt. alltså nära naturen. mycket jordnära färger och trä. Jag har väl även bilden av en ganska ljus inredning. Någon som har något tips? Om det inte var för att man har en studentbudget att anpassa sig efter had det blivit lättare, men nu kan man inte köpa vad som helst.

Att göra:

Nu tänkte jag ta tag i mitt liv lite och sortera! ska hämta en stor sopsäck från köket sedan ska jag gå loss på lådor och hyllor. känns som det kan vara bra att börja i tid nu innan flytten. Då lär själva flyttpackningen sedan gå betydligt snabbare. Men det är ju en aning segt att komma igång. börjar nog med skrivbordslådan och jobbar mig sedan framå därifrån.

Lyxmåltid: ärtsoppa

Efterotaliga timmar i skolan hade jag inte lyckats med någonting. Eller jo, egentligen har jag kommit en bra bit påväg med båda inlämningsuppgifterna, men de känns som det tar aldeles för lång ti, man hinner ju inte med allt annat!

Har precis kommit hem och ätit mat. Blev ärtsoppa idag. Förstår inte vad alla har emot det. Lite senap och timjan i är det ju rena lyxmåltiden. Blir ännu bättre med en knäckemacka med ost till också.

galenskap

Har suttit i skolan i två timmar nu och inte gjort mycket. eller jo, Jag har gjort en hel del, men det känns inte som man kommer någonstans. Det är inte ett dugg kul. känns som man gör samma räkningar om och om igen. och det räcker inte att få nästan rätt, det ska vara rätt nere på promille nivå. Vilket innebär att för att slippa följdfel räknar jag för tillfället med åtta deimaler. Jobbigt! Hatar kullager mer än någonsin för tillfället.

morgon med greys

Åtta i morse väcktes jag av att älsklingen ville fortsätta titta på Greys Anatomy.Självklart fick han det, och jag sov vidare sgenom ett avsnitt, och nu är vi inne på fjärd säsongen. men efter detta avsnittet är det dags att gå till skolan. Ska lyckas lösa den där ribologiuppgiften idag...

teneriffa 07

image134

Jag har aldrig riktigt lagt märke till den här bilden innan. Nu när jag satt och letade lite så såg jag den helt plötsligt. Är från min och älskling första resa. Teneriffa tillsammans med Markus och Katalin i september. En riktigt rolig vecka var det iaf. och fin solnedgång sista kvällen med coctails.

hur korkat är det svenska folket?

Jag fick nyss ett ännu ett idiotiskt kedjebrev. hur mycket kan man slå i människor? I det här brevet stod det följande:

Hey,
Det är Andy och John, MSN:s grundläggare, Vi beklagar att vi stör, men vi håller på att stänga msn. Detta är pga. att så många oförstående människor använder alla våra användarnamn. Vi har bara plats till 578 användare kvar. Om du vill stänga din msn användar SKICKA INTE DETTA MAIL VIDARE Om du vill behålla din msn SKICKA VIDARE DETTA MAIL TILL ALLA DINA KONTAKTER! Detta är inte en dum vits, vi menar allvar, vi stänger användaren! Du som inte skickar vidare denna mail kommer att få betala 10.00 £ för fortsatt använding. Tryck inte på vidarbefodra, gå in och kopiera hela mailen och skicka ett helt nytt. Tack för din uppmärksamhet.

Bara tanken att de skulle stänga ner MSN? eller att det grundades av två killar med kunskap om svenska??

Det finns ju även ett annat populärt kedjebrev som brukar cirkulera. Nämligen det där det utlovas en "ny" erikson T68 eller liknande om man skickar vidare mailet till alla sina kontakter och desutom skickar till en länkad mail till någon som jobbar på eriksson. Detta mail har jag fått hu måga gånger som helt sedan jag gick i 6:e klass. Det är nuca 7 år sedan. Det är också så gammal telefonen som utlovas är. Hur dum får man vara?

rosen

image133Hemma hos mig igen. Men glömde min datorladdare hos föräldrarna. lite smått jobbigt. Vi får väl se hur länge mitt batteri håller. Nu har tittandet på greys anatomy börjat och john sitter som fastklistrad framför TV:n. Själv sitter jag och tittar på min ros jag fick av honom i Tisdags. den står fortfarande fint i min absolut vanilj flaska. det frostade glaset blir en fin kontrast mot det mörka gröna och röda. har inte riktigt fått kontroll på min kamera än så det blev ingen egen bild. men lägger in en annan ros trotts det.

För tillfället försöker jag verkligen lära mig photoshop, men mitt största problem är nog att jag inte har tillräckligt mycket fantasi. Men ett litet steg i taget så kommer man iaf framåt. Ska nog ge mig på ett av mina egna foton nu.

Miami Ink

image132
Kat är ju bara så cool! Och hennes tatueringar är inte att leka med. Hon är riktigt grym på porträtt, ser ut som om personen hon avbildar sitter på huden. Jag kan spendera hur mycket tid som helst åt att titta på Miami Ink. Som tur är går det lite då och då, och älskling har fixat hela säsong ett och två till mig.

Jag vill ha en egen tatuering. Var tidigare helt säker på att den skulle sitta på ankeln, men har blivit osäker på det nu. Med den kärlek jag har till fina skor så är det ju synd att förstöra dem med en tatuering. så jag får bnog tänka om lite där. Vill dessutom ha en ganska diskret men ändå väldigt betyelsefull tatuering. Ska jag sätta något på min kropp som aldrig försvinner ska det finnas en riktig tanke bakom den. Någon som har en idé om vad jag ska tattuera? och var? är fortfarande lite sugen på att ha en på ankeln men det kanske går att sätta den lite högre upp mot benet?

hård-tittning

Nu har älsklingen bestämt sig för att jag inte får se någon film ikväll när vi kommer hem från mina föräldrar. För då är det hård-tittning av Greys anatomy som gäller så vi kommer ikapp de avsnitt som går nu. han blev ju helt till sig när han såg reklamen och att george tänker göra slut med Callie. så jag antar att det blir nåra avsnitt ikväll och nåra avsnitt imorgon frmiddag innan skolan. Men det har jag ju inte så mkt emot. men man kan nog räkna med ett bra antal inlägg här under kvällen om vi inte ska göra nåt annat än att sitta framför TV:n.

allmänbildande radio

Nu är jag äntligen hemma efter at ha jobbat hos pappa och monterat fackverk. mina händer är så torra och skavda så du anar inte. Men pengar är pengar.

Har lyssnat mycket på radio. Fått veta att kosovo själständighetsförklarats och självmordbombare döda massa människro i afghanistan. Även att robyn sjunger i både sexual eruption med Snoop Dog och med Britney i piece of me. Det tycker jag faktiskt är ganska coolt måste jag säga. Tycka vad man vill om både Brittan å Snoop Dog, de är stora namn. Dessutom är Robyn cool. Allmänbildande dag detta. Nu ska jag slappa lite framför TV:n innan de är matdags.

turnering i singstar

haha, linneas val: singstar turnering. första matchen är mamma mot pappa. låt: fyra bugg och en coca cola. håll tummarna för mig, detta ska jag vinna!

Melodifestival

Sitter framför Tv:n med familjen nu och tittar på melodifestivalen. Vet inte riktigt vilken av låtarna jag tycker är bäst. svårt att avgöra. ingen som var sådär jättebra faktiskt. en sak som är säker är iaf att andreas johnsson och carola är väääldigt över promotade. tyckte inte de var särskillt bra. Då va ju Sanna Nielsen mycket bättre. tyckte nog detta var hennes bästa bidrag hittills.

Men allra bäst är ju trots allt björn gustafsson. Till och med pappa kan stå ut med att titta på melodifestivalen sen de tog med luuk och komiker. Morgan Pålsson höjer ju också stämningen. helt underbart när de hävdar de är i göteborg men filmar i malmö och råkar få med en bild på turning torso.

Börjar nu asgarva när de kör svenska för nybörjare mitt i allt. [vahn-rejt-lawt?]

som avslutning av detta inlägg citerar jag Björn gustafsson från förra veckan, nu när han ska försöka levitera.

När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka
när du fnissar som en liten flicka
När man känner något man can't deny
when the eagles fly over mountain high
När all oror är som bortblåst och försvunnen
när Zimba återvänder i Lejonkungen
När man bara drar replik för att slippa krångla
min pappa är rik, vill du hångla?
Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak
med huvudet ut då ser man galen ut
Det har egentligen inte hit att höra
det är bara något man kan göra
När jag dansat med Elin en sommarnatt lång
och vi satt på en parkbänk jag var kär, hon drack rom
När Elin sa att jag var den vackraste som finns
såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans
Våga styr som en kapten, våga fall som ett löv
våga chansa och se hur det går
Vad är fegt, vad är mod, what is love
 baby don't hurt me, don't hurt me no more
Från en afton som doftar lite YMCA
tack Göteborg ni är kärlek för mig


Ny design

Yey. äntligen är en ljusare och gladare. precis som jag varit det senaste halvåret. vad tycks? Ändrade inte jättemycket, samma upplägg, men andra färgar. Gladare färger. Kommer väl fortsätta ändra en del här framöver, men de stora delara är åtminstone fixade nu.

image131

får den nya designen godkänt?

P.S. I love you

Har varit på bio med mamsen och Linnea nu. Såg P.S. I love you. Helt jättebra film. riktig tjejfilm antar jag. Men jag var inte beredd på en snyftare. Det var lite jobbigt. Men så bra var den. Och Hillary swank var riktigt snygg. Så snygga kläder hon hade hela tiden. Filmen var iaf jättebra.

image131

sprucken toalett

Nu har jag pluggat ganska länge tycker jag, så nu är det dags för min historia

Igår morse när innea precis vaknat skulle hon gå på toaletten. e andra satt i köket och åt frukost. när linnea kommer ut från toan säger hon: "toaletten sprack". Med andra ord lyckades linnea spräcka själva stolen hela vägen uppifrån och ned. Vet ej hur hon lyckades. de andra säger att det redan var en lite spricka som sprack upp mer då linnea var lite hårdhänt, men jag tvivlar på det. med linneas otur kan man lyckas med allt. förra helgen trillade hon t.ex. uppe på sitt rum och körde knät genom gipsväggen (?!). stackars tjej.

Ta tag i det!

Nu ska böckerna upp. Har inget mer att skylla på. Har ätit frukost, pratat med familjen, kokat kaffe. Är nyduschad, har borstat håret, smort i mig i mina krämer, parfymerat mig, klätt på mig. Nu ska jag plugga. en timme, sen ska jag berätta en rolig historia här.

familjedag

Då var stora dagen kommit. Familjedag.Alla i familjen väljer vars en sak vi ska göra under dagen. Mamma har valt badhuset (jag sitter hemma och pluggar), Johanna har valt att vi ska göra hemmagjord pizza, jg valde bio (P.S. I love you), Linnea har valt singstar tävling och pappas vapenutställning blev nedröstad.

Jag måste snart orka dra mig in i duschen för att tvätta håret. börjar bli som ett skabbigt som ett råtthål. nä.. vattna det ska göras nu.

Sovdags

Kanske inte nämnt det än, men sitter i soffan hemma hos mamma och pappa. har hunnit smälta let's dance fnalen lite nu, så ska väl gå och lägga mig snart så att jag orkar upp och plugga imorgon. Fick ju nya pennor av mamma idag, så jag ska skriva jättefint på mina uträkningar imorgon. Det blir lite matte och lite termodynamik. mest termodynamik då jag fått reda på att pappa doktorerat i termodynamik. vaddå fördel??

Ska läsa lite innan jag somnar. ska se om jag hittar någon bra bok. Sen hade jag tänkt sova tills jag vaknar av mig själv imorgon och sen är det upp coh koka en kanna kaffe så jag orkar hålla fokus. Får dock se hur bra jag lyckas sova. det är ju trotts allt inte särskillt ofta jag sover ensam nu för tiden. puss och godnatt

Attans

NEEEEEEJ! Cissi åkte ut. tyckte ju de var så bra! (för de som inte fattat snackar jag Let's dance). tyckte ju Matte skulle åka:(

rättelse

måste rätta gårdagens inlägg lite. Alla hjärtans dag är itne bara lite mer rosa... den är även lite mer grön. Fick en fin parfym av min älskling. tycker om den.
image135

Hjälp

image128Det är ju bara sååå roligt. Johan Glans karraktär försöker för tillfället ta livet av sig med hjälp av en elvisp som fastnade i bröstvårtan. hahaha. Tidigare försök innebar att skära sig med smörkniven och fästa en krocketklubba i väggen som slår när man drar i ett snöre som han bundit runt foten. Allt gör ju så ont på honom, men han lyckas ju aldrig. tycker nästan lite synd om honom.

danmark

Då har jag varit i Danmark med familjen. Var bara på Fields. Hade inte förändrats så mkt. fortfarande massa roliga danskar att titta på och mammas och pappas tendens att vara lite väl frispråkiga dök upp igen.

Linnea berättade om förra gången de var i danmark och de i mataffären inte tagit mammas kort. Hon hade blivit lite smått irriterad och tillslut så förklarade hon för kassörskan hur jobbigt det var att danskar diskrimminerade svenskar. till historien hör också att framför henne stod en kvinna med "icke-danskt" ursprungoch fnissade.

Dagens historia är när vi satt på restaurangen och hade beställt vatten till maten. när kyparen kom hade han med sig flaskvatten och pappa påpekar att vi ville ha kranvatten. "de har vi ikke" svarar kyparen och pappa svarar spydigt: "vad diskar ni då i?" Efter det fick vi en ny kypare....

som en annan dag

image127

abstinens

inte en fotbollsmatch sedan juni... och nu sjuk så får inte spela den kommande veckan heller.... satan... känns helt tom.  blir som en annan människa utan fotbollen. Jag tror det är många som inte iktigt kan förstå vad jag menar, men fotbollen är en del av mig. Den krävs för att jag ska kunna varra mig själv. Fotbollen har varit med mig flera år och har gjort mig till den jag är, så det är inte "bara" en kul grej. det är livsnödvändigt.

paus

som vanligt inne på aftonbladet och surfar när jag borde plugga... har faktiskt räknat en uppgift iaf. Gah... känner mig lite trött på det här, men antar att det är dags att fortsätta räkna iaf...

chatta med flyktingar?

image125JAg kan inte riktigt förstå mig på fenomenet att man ska chatta med allt och alla. Vilket TV-program du än tittar på så avslutar de med "vill du chatta med... så gå in på..." Exempel: roomservice, "vill du chatta med Johnny och Mattias, gå in på kanal5.se/roomservice, direkt efter programmet" Eller Let's Dance. Men jag har sett det värsta nu. på Aftnbladet .se står det en artikel om en afghansk flyktingfamilj som är helt utsatta i kylan utan varken mat eller värme. allt verkar väldigt tragiskt. och underst står det:

"chatta med flyktingfamiljen i afghanistan"

I don't get it....

trött

precis kommit hem. nlev senare hos brange än jag trodde. Vi fick ju börja med att städa hans nya rum. rummet var riktigt skabbigt. Inte ens damsugit hade föregående hyresgäst gjort. tjockt lager damm på alla lister och dammråttorna sprang runt när man öppnade garderobsdörren. kaffefläckar på golvet och kalk i badrummet. usch och blä. Men där kan nog bli bra. nu får han ju iaf nära till skolan, och den här korridoren är nog betydligt mer social än hans gamla. Nu är det dags för mig att sova.

puss och godnatt.

Brange-flytt

då var man hemma efter ännu ett seminarium i termodynamik, med Jolanta. hon är en riktig tidsoptimist den. Hinner aldrig med vad hon ska, så dra över istället. vid fem e man lagom sugen på det, då vill man ju bara hem! dessutom låter hon precis som Jolanta i HippHipp. Det är iaf lite kul "Göran, jag är på barn"

Tänkte försöka få i mig lite att äta nu och räkna lite rolig termodynamik. Efter det är det dags att börja hjälpa flytta brange. John och han ska köra lite lådor, och jag vill ju också vara med för att få se hans nya rum på helsingkrona litegrann. Sen imorgon blir det flyttfest. då åker alla möbler och så e det städning, sen ska det minsann drickas öl;)

Aspiros reklamfilm anmäld

Surfade in på aftonbladet och läste att reklamfilmen för 118 003 blivit anmäld till etiska rådet. måste helt ärligt säga att det är lite fjantigt. image124När jag såg den först trodde jag bara det var en dum blondin med stora bröst och ingen sångröst what so ever, men tydligen är hon en norsk popstjärna. Fattar inte hur någon kan ha gett henne ett skivkontrakt.

Visst är hon bimboaktig, men att anmäla är väl ändå lite att ta i? Deras reklamkampanj innehåller ju flera olika personer som sjugner deras slogan, och de har lyckats få med en norsk popstjärna precis som hon är. DEt är väl inget att anmäla? fjantigt tycker jag bara. (sen fattar jag inte varför man vill ha med henne, för jag tycker bara det är skrattretande) har jag inte rätt?


Tribologi

Underbart. sitter nu i skolans datorsal och försöker förstå min inlämningsuppgift i Tribologi. Killarna bara springer iväg med sina kunskaper om axial- och radialkullager när jag sitter kvar som ett levande frågetecken. Nu har de tydligen kommit fram till att det jag redan lyckqts lösa är fel för när man kommer till uppgift 2 f (,vilket är ca 5 uppgifter före mig,) så stämmer inte tidigare antagande. Därför hamnade jag här i datorsalen för att med hjälp av MATLAB rätta till allt som var fel, som jag fortfarandeinte insett faktiskt var fel. jobbigt. Jag gillar inte lager....

min soffa

här är den, min älskling

image123

lägenhets-titt

Jag är SÅ lycklig nu! Jag har precis kommit tillbaka från vår blivande lägenhet. Köket är jättefräscht, mycket garderobplats och ett JÄTTESTORT badrum! Jag är lycklig. kan inte vänta tills jag får flytta in! Flytten sker i mitten av mars. nu ska jag surfa in på bolagret och drömma om min soffa.

träningsvärk

ont ont ont ont! Sedan jag var på gymmet i lördags har jag haft sådan fruktansvärd värk i bröstmusklerna och biceps helt hemskt, men ändå så underbart. man känner ju sig trots allt duktig. vi får väl se om jag vågr mig tillbaka till gymmet och riskera denna träningsverk igen :P

Nu ligger jag i sängen och väntar på att höra från den nuvarande ägaren till vår blivande lägenhet, så ska vi springa över och titta på den. jippie

Photoshop

Nu har jag äntligen fått photoshop igen. (tack älskling.) Därför fixade jag lite på bilden på min underbara sallad jag åt på monkey beachclub på teneriffa. här ser ni den. inte något bra direkt, men med tanke på att jag gjorde det utan en riktig mus och för första gången på väldigt länge och att klockan snart är halv två tyckte jag väl det blev ok...

image121


God natt!

Grey's anatomy

image119filmen slu och självklart fortsätter jag och älskling direkt titta på säsong två av greys anatomy. Så fruktansvärt bra! vill bara komma framåt så jag får veta vad som händer! Tänk att man kan bli så involverad. Izzy har precis börjat inleda sin romans med Denny och jag kan inte låta bli att tycka synd om Alex som för vart avsnitt återigen börjar bete sig som värsta skithögen.

Det finns dock en serie som jag fastnat mer för, och det är Gilmore Girls. Hittills har jag dock inte sett sista säsongen av det, vilket jag måste ta tag i snart. måste ju veta hur allt slutar! Jag blir så faschinerad av hur snabbt de lyckas snacka. Det är heeeelt underbart. Tack brange att du lyckades lura mig till att börja titta på lorelai och rory.

resfeber

fy vad skönt det hade varit att komma iväg nu! vad är din drömresa? jag hade så otrolig gärna velat åka till Sydafrika på safari. Solen och vattnet och sedan också alla dessa underbara djur! Ni måste ju hålla med om att de är mäktiga! En annan drömresa är Japan. Mycket för att återbesöka Kyoto där jag bodde ett år och gick på dagis. Det var där de "gjorde mig rumsren" och det var även där min fobi för jultomten började.

image118

För tillfället ligger jag i sängen och tittar på "the last castle" Den är faktiskt bra. Men jag ligger och snörvlar och nyser och huvudet känns oerhört tungt. Får hoppas det blir bättre till imorgon så att jag orkar plugga något då. Försökte innan idag. vi stack hem till Micke för att plugga tribologi (hur man räknar på kullager, rullager och glidlager). Det gick dock itne så bra då jag fick springa och snyta mig med jämna mellanrum. Det slutade med att vi spelade Guitar Hero III, och jag var riktigt urusel, precis som vanligt. Man kan väl sga att det är inte min starkaste sida:P men jag är iaf bättre på det än på tribologi

Snörvligt värre.

Nu är min förkylning riktigt illa. måste ta det lugnt de kommande dagarna så man inte åker på en  lunginflammation igen. hade varit så trist.

ÖG:s igår med malin, Erik och Magnus, riktigt kul. Jag och Malin shakeade loss rätt bra där. träffade massa maskinare, och några shottar blev det ju också. Goldstrika, jäger och tequila. kul kul. Och bakfylln har inte gjortsig påmind så mkt idag. kan möjligtvis vara för att huvudet redan är så tungt av allt slem jag försöker snyta ut.

Nu ska jag ut i köket och fixa lite mat till mig och älsklingen.

hur fan visste du det?

Göööött! nutränad och nyutstigen ur duschen. Träningspasset var jättejobbigt, men det kändes jättebra. Jag ska bli sån biff! Men nu känner jag av min förkylning. jobbigt.

Igår var det lite fest här i korridoren. Satt och spelade något frågesportspel. "hur fan visste du det" tror jag det hette.fick bland annat veta vad en vatikansk roulette är. vet du det? eller möjligtvis Pegging? nä, trodde inte det heller, men det vet jag! Sen var det utgång på hallands. Sncakade med en asball spanior:D och så träffade jag dagiskompis Karin och högstadiebästis Terese. jätteroligt!

Ikväll är det födelsedagskalas för erik som gäller. han står för tillfället ute i korridorköket och gör tårtor. Sen sticker väl de ut lite senare, men inte jag inte. min förkylning behöver inte odlas mer. Men nån drink ska det nog kunna bli här hemma nu när patrik köpt Blannevann. Nä. nu ska jag dra på mig kläderna å se om jag har nåt att äta i kylen.

Gym

borde inte träna med min halsont... men vill inte sitta hemma hela dagen. ska sticka till gerda och testa mitt nya styrkeprogram för första gången.

upp-peppning

JAg har tappat så otroligt mkt på blogg fronten nu ju. sitter här och läser alla andras bloggar, och det finns ju så otroligt mkt kul att skriva om. Hela mitt liv har jag haft intressen som jag ägnat all min lediga tid till, och ett av dem har varit att skriva. vad har hänt nu??
antar att jag varit aldeles för upptagen med allt. men nu ska jag rycka upp mig! det ska jag! minst ett inlägg om dagen, och jag ska njuta av det.

Slutar detta inlägg med ett citat av goda onkel hans:

Tindra med ögonen och le ungjävel

RSS 2.0